Fresh Market 2017

Spotkanie dostawców i kupców owoców i warzyw
Dni do wydarzenia: 208
21 września 2017
21 września 2017 Mazurkas Conference Centre , Ożarów Mazowiecki
  • 160 firm z 15 krajów
  • spotkania biznesowe
  • zespół ekspertów
  • sieci handlowe
21 września 2017 21 września 2017 Mazurkas Conference Centre , Ożarów Mazowiecki

arrow_wdowiedz się więcej

Lista uczestników

Uczestnicy Fresh Market 2016 - aktualizacja 21.09.2016

  • Agencja Reklamowa Tango
  • Agrea  Sp. z o.o.
  • Agriro Srl      
  • Agrofresh Sp.zoo
  • "Allium" Grupa Producentów 
  • Activ Sp. z o.o. 
  • Agata Sp. z o.o. 
  • Agri Gem
więcej

Uczestnicy Fresh Market 2015

  • Syngenta Polska Sp. z o.o.
  • IFCO Systems Poland Sp. z o.o.
  • Tropicana Sp. z o.o.
  • Univeg Trade Poland S.A.
  • Spółdzielcza Grupa Producentów Owoców "Nasz Sad"
  • AMPLUS S.A.
  • FALCON Adrian Babiński
  • Firma Handlowa "BUGAJ" Łukasz Ostrowicz
więcej

W poprzednich edycjach Fresh Market uczestniczyli m.in. przedstawiciele następujących firm

  • EB Marketing e.K.
  • Victoria Cymes Sp. z o.o.
  • Syngenta Polska Sp. z o.o.
  • Green Factory Artur Rytel
  • BAYER CROP SCIENCE
  • Business Consulting Iwona Szybka
  • NNZ Sp. z o.o.
  • Bekuplast Polska Sp. z o.o.
więcej

 

KUPCY Z SIECI HANDLOWYCH I HURTOWNI

Sieci handlowe, które potwierdziły udział.

UCZESTNICY

  • Al-Haq-Halal

To firma usługowa, której celem jest kontrolowanie i zapewnienie zgodności uboju rytualnego a także identyfikacji produktów mięsnych Halal. Jej powołaniem jest zapewnienie kontroli w ubojni i w miejscu przetwarzania mięsa oraz certyfikacja produktów przeznaczonych do spożycia przez społeczność muzułmańską.

  • Belgian Meat Office

Belgijska branża mięsna specjalizuje się w mięsie wieprzowym i wołowym. Te gatunki są także typowymi belgijskimi produktami eksportowymi. Promocją eksportu wieprzowiny i wołowiny zajmuje się Belgian Meat Office, organizacja założona w 2003 r. pod egidą VLAM (Flamandzkiego Centrum Marketingu Rolniczego i Rybołówstwa).

  • Cedrob

Jest największym producentem mięsa w Polsce. Jako lider w produkcji drobiowej, dążąc do poszerzenia działalności oraz stworzenia komplementarnej oferty produktowej objął pakiet większościowy akcji Gobarto S.A. (dawniej Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA), dzięki czemu zyskał tytuł wiodącego producenta trzody chlewnej.

  • Exdrob

Kutnowskie Zakłady Drobiarskie Exdrob są połączeniem polskiej, przeszło 60-letniej tradycji z nowoczesną technologią w dziedzinie produkcji i przetwórstwa mięsa drobiowego. Produkcja firmy to ponad sto asortymentów mięsa drobiowego i wyrobów przetworzonych znanych na rynku krajowym i zagranicznym.

  • Fenix Systems

Firma oferuje kompleksowe rozwiązania automatyzacji produkcji za pomocą robotów przemysłowych do paletyzacji i innych urządzeń.

  • HKScan Poland (Kreatina)

Kreatina jest firmą branży mięsnej, która została założona w 2004 r. W ofercie znajduje się około 100 asortymentów bekonu, a zakład znajduje się w gronie europejskich liderów w tym segmencie rynku. Dzięki konsekwentnie realizowanej strategii handlowej i marketingowej w ramach grupy HKSCAN produkty należą do najbardziej rozpoznawalnych na rynkach północnej Europy.

  • MBM Meat Food

MBM od wielu lat jest marką cieszącą się uznaniem odbiorców oraz konsumentów ceniących najwyższą jakość oraz wyjątkowy smak mięsa. Podstawą każdego kebabu jest odpowiednio doprawione mięso wołowe oraz drobiowe. Receptury, technologie oraz sprawdzeni od lat dostawcy pozwalają oferować produkty o niezapomnianym smaku, aromacie oraz świeżości. W ofercie znajdują się również inne produkty z mięsa wołowego, jagnięcego i drobiu, pochodzącego tylko od sprawdzonych dostawców.

  • Moguntia-Indasia

W roku 2016 dwie siostrzane firmy Moguntia-Polska Sp. z o.o. oraz Indasia Sp. z o.o. połączyły się dając całkiem nowe możliwości swoim odbiorcom. Moguntia-Indasia Sp. z o.o. oferuje szeroką gamę asortymentów dwóch doskonale znanych ze swej jakości marek, których technologia i głębia smaku wyznaczają często nowe trendy przemysłu spożywczego. W Polsce Moguntia była prekursorem nowoczesnych technologii w branży dodatków dla przetwórstwa mięsa.

  • Monrol

Producent zrębków wędzarniczych najwyższej jakości oferuje zrębki olchowe, zrębki bukowe, zrębki olchowo bukowe oraz klocki wędzarnicze.

  • Paul Craemer GmbH

Grupa specjalizuje się w dziedzinie obróbki metali, przetwórstwa tworzyw sztucznych oraz budowy form i narzędzi.

  • PH Jarosław Tarka

Firma zajmuje się skupem zwierząt na terenie całego kraju. Oferuje pełną obsługę logistyczną skupu zwierząt rzeźnych na każdym etapie współpracy, od zamówienia po dostawę.

  • PPHU MARKS

Firma odwołująca się do tradycji sięgających 1991 roku. Prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz szeroką gamę wędlin, konserw, pasztetów i przetworów mięsno - warzywnych poprzez stale rozwijającą się sieć własnych sklepów firmowych i hurtowni. Współpracuje również z największymi sieciami handlowymi w Polsce, również w zakresie usługowej produkcji marek własnych.

  • Polskie mięso i wędliny Łukosz

To firma rodzinna, która powstała w 1990 roku. Głównym filarem sprzedaży są przetwory mięsne na bazie mięsa z indyka i kurczaka. W ofercie znajdują się także produkty typu convenience food i mięsa kulinarne. Dystrybucja produktów prowadzona jest na terenie całej Polski oraz poza jej granicami.

  • Schur Star Systems

Oferuje najbardziej elastyczne, dostępne obecnie rozwiązania w zakresie opakowań. Koncepcja Schur Star składa się z maszyny pakującej Schur Star oraz wstępnie przygotowanych worków Schur Star, dostarczonych do klienta w postaci unikalnego ciągu opakowań. Worki Schur Star mogą być produkowane w taki sposób, by posiadały wszystkie wymagane funkcjonalności, łącznie ze wszystkimi typami barier ochronnych. Schur oferuje szeroką gamę opakowań giętkich i daje swoim klientom możliwość wyróżnienia się.

  • Sobsmak

Przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest produkcja produktów i przetworów mięsnych, handel hurtowy i detaliczny artykułami spożywczymi i przemysłowymi oraz handel zagraniczny tymi artykułami. Sobsmak oferuje około 100 asortymentów, o unikalnej, własnej recepturze.

  • Tango

To agencją brandingową. Pracując od 1991 roku nad marką, gromadzi doświadczenie dotyczące kreacji, komunikacji i planowania jej rozwoju. Jest członkiem założycielem Polskiej Izby Fleksograficznej. Zakres działania obejmuje analizę konkurencji, diagnozę marki, pozycjonowanie, wizualizację oraz projekty opakowań.

  • UPEMI

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego od 13 grudnia 2005 roku wspiera branżę mięsną. W jej skład wchodzą osoby żywo zainteresowane dobrem polskiego przemysłu mięsnego i polskiego rolnictwa.

  • ZM Lenarcik

Historia firmy sięga 1991 roku. Zakład produkuje dziennie 20 ton mięsa i wędlin. W ofercie znajduje się około 130 asortymentów, z czego 1/3 wyprodukowana jest w oparciu o tradycyjne receptury pozyskane od dawnych masarzy. Wyroby sprzedawane są w firmowych sklepach rozsianych na północnej części województwa mazowieckiego.

  • ZM Jerzy St. Czaplicki

Zakład został założony w 1996 roku. Głównym kanałem dystrybucji oferty jest własna sieć około 30 sklepów firmowych, zlokalizowanych na terenie województw mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego. Świeże mięso - wieprzowe, wołowe i drobiowe wraz z wędlinami prosto z produkcji codziennie trafiają firmowym transportem do odbiorców w kraju i za granicą.

  • ZM Nowak

Zakłady działają od 1991 roku. Nowoczesna linia rozbioru mięsa, zmodernizowany park maszynowy działający w oparciu o system HACCP pozwalają na utrzymanie wysokiej jakości produkowanych wyrobów. W ofercie znajduje się około 80 gatunków wędlin, od tradycyjnej parówkowej, z której słynie, wielokrotnie wyróżnianej krakowskiej drobiowej, po produkty "Z Kaszubskiej Wędzarni". Produkowany jest także pełen asortyment mięsa wieprzowego, wołowego i podrobów.

  • ZM Wasąg

Jest jednym z nielicznych producentów ekologicznych wędlin i mięsa w Polsce. To firma rodzinna, prowadzona od ponad 20 lat, od niedawna nagrodzona certyfikatem „Marka Lubelskie”. W ofercie posiada wędliny wieprzowe oraz produkty drobiowe, jak również bio mięso wieprzowe i wołowe.

  • ZPM BIEGUN

Firma działa na rynku od ponad 25 lat, zainspirowany ówczesną sytuacją rynkową i chęcią zatrzymania w czasie tradycyjnego smaku i jakości polskich wyrobów wędliniarskich. Firmie udaje się pogodzić tradycyjne metody produkcji z dbałością o najwyższe standardy higieniczne. Wychodząc naprzeciw współczesnym trendom żywieniowym technolodzy tworzą grupy produktów „bez dodanego glutenu”, „bez peklosoli”, „bez glutaminianu sodu”, „bez barwników”.

  • ZPM GROT

Grot jest wierny rodzinnej tradycji. Produkuje wyroby z Beczki Grotowskiej tak, jak przed laty. Bez pośpiechu, z nieugiętą pieczołowitością, bez kompromisu. Z najwyższej jakości surowca, na bazie naturalnych przypraw powstają produkty, które są ucztą dla podniebienia.

  • ZM Wierzejki

Działalność firmy zaczęła się w 1991 roku, gdy otwarto Zakład Mięsny Wierzejki. Jego założycielami i współwłaścicielami są Jan Zdanowski i Marek Zdanowski. Wierzejki to nie tylko zakład mięsny, mają też jedną z większych sieci sklepów firmowych w centralnej i wschodniej Polsce.

 

Partnerzy
Live Chat